Yurt bouw

IMG_0206

Als groep staan wij klaar om elkaars yurt en andere woonvormen te helpen opbouwen, opknappen en verhuizen, natuurlijk tot wij onze vaste plek hebben gevonden…

IMAG2852

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel wonen er 2 groenlingen in hun eigen yurt, die ieder al meerdere malen verplaatst zijn. Daarmee hebben wij al veel ervaring in het plaatsen van yurts en kennen de ins en outs m.b.t. materiaalgebruik en het samenwerken in het algemeen.

Ontwerp & aanleg 600m2 eetbare ecologische bedrijfstuin

19894_666244453402161_1904647158_n

Vanuit een stuk braakliggend grond vol metershoog onkruid, brandnetels, panen e.d. hebben de groenlingen een onderhoudsvriendelijk eetbaar paradijs gecreëerd.

Na goedkeuring van het ontwerp door Wieke Bout hebben wij als werkgroep volgens Permacultuurprincipes de bedrijfstuin onder handen genomen, waarbij de eigenaar en later zelfs zijn vrienden intens betrokken zijn geweest bij het uitvoeren van de aanleg, zodat het een gezamenlijk project werd vol inspiratie, verbinding, plezier en leermomenten.

We blijven de tuin volgen om deze tot volle wasdom te begeleiden. Gefaseerd kunnen wij de tuin verder onder handen nemen, in lijn met het budget en wensen van de opdrachtgever..

Meebouwen aan het ecologische gebouw op ‘De Kleine Aarde’ in Boxtel

Het merendeel van onze groep heeft meegebouwd aan de totstandkoming van het eerste ecologische gebouw dat wij als vereniging Ecodorp Brabant hebben gebouwd. Hiermee hebben wij een dijk aan ervaring opgedaan en hebben wij vooral geleerd dat wij veel kunnen, veel meer dan gedacht..

Door dit project hebben wij veel kennis m.b.t. bouwtechnieken en materiaalgebruik opgedaan, zowel praktisch als theoretisch. Samen met de organisatorische tools en communicatietechnieken die wij hebben geleerd om grote groepen te begeleiden, zorgt deze optelsom er voor dat wij het zelfvertrouwen hebben en ons klaar voelen om zelf te beginnen!

DKA-gebouw