wat brengen wij?

Iedereen op deze wereld heeft een unieke verzameling eigenschappen en kwaliteiten. Bij De Groenlingen omarmen we deze diversiteit. We geven elkaar binnen de gemeenschap tijd en ruimte om datgene te doen wat hij of zij graag wil doen, zodat een ieder optimaal kan functioneren en zich persoonlijk kan ontwikkelen. Als collectief hebben we een schat aan kennis en ervaring waarmee natuurlijker, gezonder, plezieriger en goedkoper geleefd kan worden. Deze kennis willen we graag delen met iedereen die daarin geinteresseerd is.

Veel Groenlingen hebben in het verleden cursussen gevolgd waarmee kennis en tools zijn vergaard om de transitie op sociaal, economisch en ecologisch vlak naar een meer duurzame wereld vorm te geven. Deze cursussen waren voornamelijk EDE’s (Ecovillage Design Education’s) en PDC’s (Permaculture Design Courses).

Binnen de groep is veel kennis over de bodem, (inheemse)planten en bomen aanwezig die zal worden ingezet bij het vormgeven van de gemeenschap en om uit te dragen aan geïnteresseerden. Veel Groenlingen hebben ervaring met natuurlijk bouwen, zoals het maken van houten constructies, strobalen huisjes met leemafwerking, het aanleggen van groendaken (sedum) en het maken van Rocket stoves (warmte accumulerende kachels met een hoog rendement). Het opzetten van kunst- en natuurprojecten met kinderen zijn belangrijk en zijn activiteiten van De Groenlingen.

Wij zijn onder andere werkzaam in boomverzorging, natuurlijk tuinontwerp, textiel vormgeving, en zang, Ayurvedische therapie en illustratie. Ook zijn enkelen van ons werkzaam in het onderwijs, zoals als leerkracht en docent muziek op een Vrijeschool. Verder zijn wij speels, muzikaal en houden we van dansen en kampvuurtjes.