“Samen de tuin in” Maaseik

KNALDAG Maaseik! 29 Juli door Samen de tuin in georganiseerd door Wieke. Twee weekende zijn we hier al geweest om een dichtgegroeide grote tuin weer ruimte te geven. We zijn nog niet klaar, we gaan nog 1 keer!

13879466_10208189657518004_4373212478023600897_n

Foomp Festival 2016

10 Juli, alle groenlingen aan het Foompen geslagen! Mieke helpen met KinderFestival Foomp op de Belcrum beach in Breda. Foompen maken, munten verkopen, spellen begeleiden, helpen bij het raketschieten, voorstellingen spelen, Foomp frieten boren en bakken, decors maken, decors afbreken. www.foomp.nl

foompfestival01

IMG_6049

DSCN6231

 

 

oprichting van COÖPERATIE DE GROENLINGEN

Zaterdag 25 Juni 2016 vierden we de oprichting van COÖPERATIE DE GROENLINGEN BA op het MOB-TERREIN in Tilburg-Noord, Leuk dat jullie er waren mensen! en Astrid bedankt!

fotografie: Lea Cammeraat

Sovak

Totale tuin aan pak met “Samen de tuin” en de bewoners in bij zorginstelling Sovak

Wilgen knotten

Als groep knotten we jaarlijks een groep wilgen in de bossen vlakbij klooster nieuwkerk in ruil voor een gezellige lunch en wat wilgentakken. Leuk voor bijvoorbeeld het maken van natuurlijke hekwerken en het vlechten van manden.

IMAG0261 IMAG0266 IMAG0272

Yurt bouw

IMG_0206

Als groep staan we klaar om elkaars yurt en andere woonvormen te helpen opbouwen, opknappen en verhuizen, natuurlijk tot we onze vaste plek hebben gevonden…

IMAG2852

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel wonen er 3 groenlingen in hun eigen yurt, die ieder al meerdere malen verplaatst zijn. Daarmee hebben we al veel ervaring in het plaatsen van yurts en kennen we de ins en outs m.b.t. materiaalgebruik en het samenwerken in het algemeen.

Ontwerp & aanleg 600m2 eetbare ecologische bedrijfstuin

19894_666244453402161_1904647158_n

Vanuit een stuk braakliggend grond vol metershoog onkruid, brandnetels, panen e.d. hebben de groenlingen een onderhoudsvriendelijk eetbaar paradijs gecreëerd.

Na goedkeuring van het ontwerp door Wieke Bout hebben we als werkgroep volgens Permacultuurprincipes de bedrijfstuin onder handen genomen, waarbij de eigenaar en later zelfs zijn vrienden intens betrokken zijn geweest bij het uitvoeren van de aanleg, zodat het een gezamenlijk project werd vol inspiratie, verbinding, plezier en leermomenten.

We blijven de tuin volgen om deze tot volle wasdom te begeleiden. Gefaseerd kunnen we de tuin verder onder handen nemen, in lijn met het budget en wensen van de opdrachtgever..

Meebouwen aan het ecologische gebouw op ‘De Kleine Aarde’ in Boxtel

Het merendeel van onze groep heeft meegebouwd aan de totstandkoming van het eerste ecologische gebouw dat we als vereniging Ecodorp Brabant hebben gebouwd. Hiermee hebben we een dijk aan ervaring opgedaan en hebben we vooral geleerd dat we veel kunnen, veel meer dan gedacht..

Door dit project hebben we veel kennis m.b.t. bouwtechnieken en materiaalgebruik opgedaan, zowel praktisch als theoretisch. Samen met de organisatorische tools en communicatietechnieken die we hebben geleerd om grote groepen te begeleiden, zorgt deze optelsom er voor dat we het zelfvertrouwen hebben en ons klaar voelen om zelf te beginnen!

DKA-gebouw