wat brengen wij?

Iedereen op deze wereld heeft een unieke verzameling eigenschappen en kwaliteiten. Bij De Groenlingen omarmen wij deze diversiteit. Wij geven elkaar binnen de gemeenschap tijd en ruimte om datgene te doen wat hij of zij graag wilt doen, zodat een ieder optimaal functioneert en zich persoonlijk ontwikkelt. Als collectief hebben wij een schat aan kennis en ervaring waarmee natuurlijker, gezonder, plezieriger en duurzamer geleefd wordt. Deze kennis delen wij graag met iedereen die daaraan behoefte heeft.

Wij hebben in het verleden cursussen gevolgd waarmee kennis en tools zijn vergaard om de transitie op sociaal, economisch en ecologisch vlak naar een meer duurzame wereld vorm te geven. Deze cursussen waren voornamelijk EDE’s (Ecovillage Design Education’s) en PDC’s (Permaculture Design Courses).

Binnen de groep is veel kennis over bodem, planten en bomen aanwezig die wordt ingezet bij het vormgeven van de gemeenschap en om uit te dragen aan geïnteresseerden. Wij hebben ervaring met natuurlijk bouwen, zoals het maken van houten constructies, strobalen huisjes met leemafwerking, het aanleggen van groendaken (sedum) en het maken van Rocket stoves (warmte accumulerende kachels met een hoog rendement). Het opzetten van kunst- en natuurprojecten met kinderen zijn belangrijk en behoren tot onze activiteiten.

Wij zijn werkzaam in boomverzorging, natuurlijk tuinontwerp, textiele vormgeving, zang, ayurvedische therapie en illustratie. Ook zijn enkelen van ons werkzaam in het onderwijs, als leerkracht en docent muziek. Verder zijn wij speels, muzikaal en houden wij van dansen en kampvuurtjes.